Nyheder

10.10.2019


Tiden flyver afsted. Den 18. august 19 blev Maude mor til 6 skønne hvalpe, hvoraf en tæve, Landkildens Sibilja, bliver boende hos os. Derudover har Birk fåået et kuld på hele 10 hvalpe med skønne Freya, og Herman blev far til 11 hvalpe med bornholmske Freja i sommers. Tormod har et kuld på vej hos Kennel Brosiri med tæven Pago Threant Luna.


Sommeren er gået slag i slag med udstillinger i ind og udland samt en del PR-arrangementer for racen. 


17.05.19


Siden sidst er Maude blevet Svensk og Dansk Udstillingschampion, Hera, Matilda og Oluf er blevet avlsgodkendt. 


24.03.19


Frode har i dag opnået titlen Finsk Champion. Frode bor i Finland, og er fra vores 2017-kuld. Et stort tillykke til Niina og Ari - vi er meget stolte.


14.12.18


I dag, 4 mdr efter Elvira blev Dansk Champion, blev hun INTERNATIONAL CHAMPION. Det er vi umådeligt stolte af, 3 år og 2 mdr gammel kan hun nu kalde sig for:

EUJW 16 (europæisk juniorvinder 16), WW 17 (verdensvinder 17), DKCH (dansk champion) SECH (svensk champion), DEVDHCH (tysk champion), NLCH (hollandsk champion) og INTCH (Inter champ).


22.09.2018


Så blev det Matildas tur til at blive mentalbeskrevet. På trods af falsk drægtighed, gennemførte hun uden problemer og lavede en flot beskrivelse. Som søster Maude viste hun lav skræk, og god nysgerrighed, dog havde hun en smule afreaktion på det ene moment. Men alt i alt, en rigtig flot mentalbeskrivelse.


02.09.18


I dag har de første fra 2017-kuldet været til deres mentalbeskrivelse. Oluf, Oskar og vores egen Maude var de første fra kuldet, og alle 3 klarede testen uden problemer.

Maude viste sig at være en sej hundepige, meget lidt skræk, rigtig god nysgerrighed og ingen afrreaktioner.22.08.18


I dag så endnu et kuld børnebørn til Vega dagens lys da Sejlsigs Alma fødte 8 dejlige hvalpe efter Landkildens Tormod. Også dette kuld er vi så heldige, at vi får lov at følge. Et kæmpe stort tillykke til Almas ejere Gert og Lotte Vestergaard - vi gæder os meget på jeres vegne.


18.08.18


ENDELIG lykkedes det - Elvira er i dag blevet Dansk Champion - vi jubler! Hun gjorde det med manér, blev BIR (bedst i racen) ved dommer Jørgen Hindse - sikke en dejlig dag og en meget stor oplevelse for os.


21.05.18


I dag kom Röja og Balders hvalpe til verden - 5 stk blev det til, 3 hanhunde og 2 tæver. Et kæmpestort tillykke til opdrætter Anne Lundin og Amoken's kennel i Sverige.

Vi er glade for, at  vi får lov til at følge de små så tæt.

28.04.18


Den underskønne Signe (Jansen's Edda) har i dag født 9 hvalpe, desværre var 1 dødfødt, og 2 andre klarede det ikke. Signe og Landkildens Birk er så blevet forældre til 6 skønne tæver. Stort tillykke til Opdrætter Lisbeth Anna Skræ.


22..04.18


I dag er Landkildens Nenna i Finland blevet insemineret med frostsæd fra Sejlsigs Ditlev. Et rigtigt spændende match, som vi håber lykkes. Nenna gik desværre tom.


18.04.18


Så blev Herkules far igen - den skønne tyske tæve Amaja Bitner's Beauty har født hele 13 hvalpe. Desværre klarede 2 ikke fødslen, tilbage er et meget meget flot kuld på 11 hvalpe, 7 tæver og 4 hanhunde. Vi ønsker opdrætter Catrin Müller stort tillykke - og glæder os til en tur til Tyskland inden så længe.


16.04.18


Juhu, Landkildens Röja er i dag scannet drægtig. Röja er parret med Ellebækgårdens Balder. Det betyder at vi får "børnebørn" i Sverige ultimo Maj.


04.04.18


Der er forår - og hvalpe i luften.

De 7 hvalpe efter Herkules og Saga er nu 6 uger og stortrives. Alle har fundet en dejlig familie.


I denne måned bliver Herkules far igen, den skønne tyske tæve Amaja Bitner's Beauty er drægtig.


Birk's stævnemøder med den dejlige Signe (Jansen's Edda) har også båret frugt, og Signe er drægtig med forventet fødsel sidst i April.


Derudover har vi haft fornøjelsen af at have Landkildens Röja fra Sverige og hendes ejer på besøg nogle i dage. Röja var i Danmark til parring med Ellebækgårdens Balder. Det blev til 3 gode parringer, så vi krydser fingre for et dejligt kuld hvalpe i Sverige.


I Finland venter Landkildens Nenna og ejer på løbetid. Nenna skal parres med Sejlsigs Ditlev, så måske sommeren også bringer hvalpe i Finland, det krydser vi også fingre for.


18.02.18


JUHU - i dag er Herkules blevet far. Den skønne Saga har født 7 hvalpe. Det blev til 2 tæver og 5 hanhunde.

Vega har nu 19 børnebørn - og måske flere på vej. Herkules har parret den dejlige Amaja Bitner's Beauty fra Tyskland, og Birk har en date i den kommende weekend.


14.12.17


I dag er Herkules blevet hjertescannet. Han er fri for hjertesygdomme, og dermed klar til sin date i næste uge.


12.11.17


I denne weekend har vi været til World Dog Show i Leipzig. Vi drog afsted med absolut ingen forvetninger med Elvira tilmeldt i Åben Klasse og Maude og Matilda i hvalpeklassen - og vi kørte hjem med en VERDENS VINDER i bilen - fuldstændigt uventet blev Elvira bedste tæve i racen og BOS (bedst i modsat køn) og blev dermed WORLD WINNER 2017 på tævesiden. Vi er pavestolte af vores lille Elvira. Tænk, den absolut yngste tæve i Åben Klasse, netop rykket op, løb med titlen.


Maude og Matilda fik begge særdeles lovende i hvalpeklassen, og Maude blev bedste tævehvalp.


Der var 41 tilmeldt broholmere og dommer var Guido Schäfer fra Tyskland.


Billeder i galleri.


23.09.17


Som altid har vi deltaget i Broholmer Deutschlands Klubmatch i Siegen. I år var Maude og Matilda tilmeldt. Begge fik SL og fine kritikker af dommer Bo Lasthein. Matilda blev dagens bedste tævehvalp. Vi hygger os med de tyske broholmerejere.


17.09.17


Så blev Karla, Minna, Vera, Nenna og Brynje mentalbeskrevet. Som deres søskende klarede de alle beskrivelsen uden de større anmærkninger og uden besvær.


09.09.17


I dag var det Kenzo fra 2014-kuldets tur til at blive mentalbeskrevet. Han klarede det helt uden besvær.


02.09.17


I dag har vores Elvira og hendes 3 brødre Landkildens Loke, Landkildens Herman og Landkildens Herkules være til deres mentalbeskrivelse.

Alle 4 kom igennem uden besvær og uden de større anmærkninger - og det betyder, at de alle 4 nu er avlsgodkendte.


Elvira er dog steriliseret, men vi håber, at drengene vil blive brugt i avl.14.07.17


Flere sundhedsresultater for 2015-kuldet (Vega x Balder):


Landkildens Loke           A/0 - nu mangler han bare sin mentaltest i september

Landkildens Elvira          A/1 - Hun mangler nu også kun sin mentaltest i september


Elvira er blevet steriliseret, og kommer derfor ikke i avl. Det er rigtigt ærgerligt, og skyldes en skade hun fik i sin skulder som hvalp. Hun har heldigvis ingen men eller gener, men vi tør ikke tage chancen. Så ingen hvalpe efter vores dejlige Elvira.22.05.17


4 hvalpe fra 2015-kuldet har været til HD/AD fotografering, og resultaterne tikker nu ind:


Landkildens Minna                      A/0

Landkildens Herman                   A/0

Landkildens Karla                       A/0

Landkildens Herkules                 A/0 - og OCD fri.


Vi håber på lige så gode resultater for de sidste 6 hvalpe fra kuldet.


29.05.17


Vega er i dag blevet steriliseret, og er dermed gået på pension som avlstæve.01.05.17


Sikke en dejlig nyhed vi har fået i dag. Mødet mellem Landkildens Dagmar (2014-kuldet) og Kanto har båret frugt. Dagmar er drægtig og fødsel forventes ultimo maj.

Det er fantastisk at se, at vores afkom kan bidrage til racen. Det er vi meget stolte af.09.04.17


I dag er Landkildens Birk (2014-kuldet) blevet far til 9 skønne hvalpe. Druuna, en skøn sort broholmertæve, har født 7 sorte og 2 zobel hvalpe. Vi er pavestolte af "vores første børnebørn" i Kennel Landkilden.


24.02.17


Vega har i dag ved kejsersnit fået 8 dejlige hvalpe - 4 tæver og 4 hanner.25.10.16


Så er hele 2014-kuldet gennem alle deres sundhedstest, det ser slet ikke tosset ud for et broholmerkuld:Landkildens Birk:        A/1, MENTAL OK, EXCELLENT, SAS FRI

Landkildens Tormod:  A/0, MENTAL OK, EXCELLENT, SAS FRI

Landkildens Magni:    A/3, MENTAL OK, Very GOOD, SAS MILD

Landkildens Basil:      A/0,  Very GOOD, mentalbeskrives foråret 17                         

Landkildens Kenzo:   A/1, mentalbeskrives foråret 17                       

Landkildens Dagmar:  A/1,MENTAL OK, EXCELLENT, SAS FRI, OCD FRI


Birk, Tormod, Dagmar og Röja er avlsgodkendt, og på Broholmerselskabets avlshundeliste.


04.11.16


Flere sundhedsresultater fra 2014-kuldet:


Birk er nu hjertescannet FRI for hjertesygdomme, og Röja har gennemført mentalbeskrivelsen i Sverige, og der nu avlsgodkendt25.08.16


Flere sundhedsresultater fra 2014-kuldet:


Magni A/3 - og desværre mild SAS

Tormod A/0 - FRI for SAS


Så mangler kun Dagmar at få taget røngtenbilleder.
16.08.16


I dag kom dagen, vi gennem mange år har frygtet - afskeden med vores højtelskede og helt særlige Humle-dreng. Hans dårlige hjerte kunne ikke mere, og vi indfriede vores løftet til ham - at give ham fred inden han ville komme til at lide. Tomheden han efterlader er enormt stor, og savnet endnu større. Humle var en ener, og der kommer aldrig en som ham igen.


11.08.16


Flere sundhedsresultater fra 2014-kuldet:


Birk A/1

Kenzo A/0


27.06.16


I går blev vores ældste højtelskede Petit Luffe 9 år - og i dag har vi med stor sorg taget afsked med ham. Luffe har i en del år været i fast smertebehandling pga. løse knæskaller på begge knæ - og i lørdags gav det et smæld og det venstre korsbånd røg. Luffe havde også for lavt stofskifte og var meget plaget af allergi - så der var ingen tvivl i vores sind om at han skulle have fred. Men hold da fast, det er svært og savnet er allerede meget stort.26.06.16


Brutus, som nu hedder Basil, har fundet sit nye hjem. Han bliver boende på Fyn, og det betyder, at vi får mulighed for at følge ham på sidelinjen. Det er vi meget glade for. Knapt var det faldet før plads, før vi blev kontaktet af et familiemedlem til Kenzos ejer. Kenzos ejer er desværre blevet meget syg, og må med sorg i sjælen omplacere Kenzo. Hvor end vi gerne ville, kan vi ikke tage ham hjem - Humle bryder sig ikke om fremmede hanhunde, og det viste han tydeligt det døgn Basil var her.


I desperation kontaktede vi Hermans ejere (fra 2015-kuldet), og helt uden tøven smed de hvad de havde i hænderne, og hentede Kenzo, som de aldrig havde mødt før. Nu er han hos dem, og jeg drager til Sjælland på fredag for at møde en familie, der meget gerne vil overtage ham.22.06.16


De første sundhedsresultater fra 2014-kuldet tikker stille ind:

Basil A/0

Röja A/1


29.05.16


Elvira har i dag haft sin debut som PR-hund til et af vores årlige arrangementer i Den Fynske Landsby. Hun har en skade i sin skulder, og har derfor været holdt hjemme og i ro i noget tid, så hun var lidt betuttet i begyndelsen. Jeg tror, hun synes det var godt at mor-Vega var med. Hun klarede det rigtigt fint, og fik snakket med masser af mennesker og dyr. Vega var som altid i sit es - hun elsker at være PR-hund.


Både Birk og Basil var med, og begge drenge var rigtigt dygtige repræsentater for racen.


09.02.16


I dag fik vi den triste besked, at Brutus på 16 måneder skal omplaceres pga. personlige ting i hans familie. Det er vi selvfølgelig meget kede af, både for Brutus og hans ejere. Vi tager i første omgang Brutus hjem til os, så vi kan lære ham at kende og vurdere, hvad har har brug for i en ny familie. Det betyder, at vores broholmer-bestand midlertidigt bliver forøget med 1. Vi henter Brutus hjem på lørdag d. 13.feb efter DKK-udstillingen i Fredericia.10.09.15


VI JUBLER - Vega er i dag scannet drægtig med Balder. Ih hvor vi glæder os. Følg Vega og hvalpe under kuld 2015


09.08.15

Vega er nu gået i løbetid. Første progesteronmåling hos Birgitte Schjødt bliver på torsdag. Spændende hvornår vi skal inseminere.12. + 13. + 14.06

Denne weekend har stået i dyrskuets tegn, vi har væet til Det Fynske Dyrskue 3 dag i træk. Vi har kun haft Vega med, Humle bryder sig ikke om det der PR-hølløj.

Som altid har vi haft nogle dejlige dage, hvor hundene er blevet nusset og klappet til de næsten var hårløse. Vores stand var i år ualmindeligt velbesøgt, og som tidligere år, glædes jeg over det gode ry Broholmeren har alle steder. Fredag formiddag havde vi selskab af Landkildens Magni og hans ejer - og han tog postyret i stiv pote. Fredag eftermiddag kom Landkildens Birk med sine ejere, og vi var så heldige, at vi fik lov til at låne Birk om lørdagen også. Han klarede det også fint og voksede med opgaven.24.04.15

I dag græder vi. Lille Berta har fået konstateret OCD i begge knæ, og er blevet aflivet. Det er alt alt for tidligt, og vi er dybt berørte af det. Det lå ikke i kortene ved kombinationen Vega/Zico, i det begge hunde er helt raske, og forarbejdet til parringen har været grundigt. Desværre spiller naturen os nogle gange alligevel et puds. Vega får selvfølgelig tjekket sine knæ inden næste parring.


28.03.15

I dag har vi holdt hvalpetræf. 6 ud af 8 hvalpe deltog - og sikke en fest de har haft. Det er en fornøjelse at vi får lov til at følge de små så tæt, det glæder vi os meget over.


10.03.15

Så er det sikkert og vidst - planlagt parring mellem DK18469/2008 Balder og DK19453/2012 Vega til omkring september i år26. august 14

Vega er i dag scannet drægtig. Alt er fint, og der er hjerteaktivitet. Vega har det godt. Forventet fødsel primo oktober - vi glæder os!

Today Vega had a scan, and she is pregnant. Everything looks fine, and the little hearts are beating. We expect puppies primo October.1 - 5 august 14

Vega og Zico har parret17. juni 14:

I dag er Fenja i Tyskland konstateret drægtig med Zico, det tegner godt for Vega/Zico


13. - 15. juni 14:

Vega og Humle har været klappehunde på Det Fynske Dyrskue - billeder i galleri


7. + 8. juni 14:

Vega har været PR-hund til DM i hestedressur på Broholm slot - billeder i galleri


19.maj.14: 

Så kom den længe ventede mail fra mental - og avlsudvalg med godkendelse af den hanhund, jeg havde ønsket til Vega, se mere under opdræt/hvalpe


14. maj 14: 

Så er kennelbesøg af DKK's kennelkontakt overstået, og alt fundet i skønneste orden


11. Maj 14:

Vores Broholmere opdateret med Vegas mentalbeskrivelse3. maj 14:

Vega har i dag bestået sin mentalbeskrivelse uden at ramme en stopklods, og hun er nu avlsgodkendt.


3. maj 14:

Galleri opdateret med billeder fra Vegas mentalbeskrivelse