Maudes drægtighed 2019

Maude har haft en helt normal drægtighed uden problemer af enhver art. 

Hun har været svært at vurdere mht antal, men vi har hele tiden haft en fornemmelse af, at det ikke blev et kæmpestort kuld - og det holdt stik.


Præcis som Vega trækker Maude også drægtigheden et par dage ekstra. 

Opbloking startede på dag 64 ved middagstid, vandet gik tidligt næste morgen, men der kom aldrig presseveer. Afsted til dyrlægen, Maude var helt udvidet, men der var ingen hvalp i fødselskanalen. Hun fik ve-stimulerende, men intet skete, så der var ingen anden løsning end et kejsersnit.

Det forløb helt udramatisk og resultatet blev 6 kæmpe hvalpe med fødselsvægt på 650 - 810 g. Da dyrlægerne fik den første - og største hvalp ud - stod det klart hvorfor der aldrig kom presseveer, men sine 810 g var han ganske enkelt for stor til at kunne komme ned i Maudes bækken. 


Med kejsersnit og især en førstegangsmor er det ikke givet, at tæven vil kendes ved sine hvalpe, hun ved jo ikke, at de er hendes, da hun ikke har født dem .... Maude tog alle 6 basser til sig i løbet af få timer og passer og plejer dem fuldt ud nu. Det tyder på, at hun har samme stærke moderinstinkter som Vega altid har haft - og det er jo bare dejligt at opleve.