Om Broholmeren

Om Broholmeren


Broholmeren er en ud af 5 danske nationalracer, og vi er superstolte over med vores opdræt at være med til at redde en del af danmarkshistorien. De andre danske nationalracer er: Dansk spids, Grønlandshunden, Dansk/Svens Gårdhund og Gammel Dansk Hønsehund. Senest har den sorte spids også vundet indpas og er blevet registreret i Dansk Kennel Klub.


Broholmeren kan som racetype siden middeladeren, og har sit navn efter Broholm Gods på Sydfyn. "Racen" har været ved at uddø af flere omgange, og den aktuelle rekonstruktion af racen begyndte omkring 1975, hvor flere medlemmer af Dansk Kennel Klub opdagede, at racen var ved at uddø. En landsdækkende eftersøgning efter Broholmere og Broholmerlignende hunde blev heldigvis iværksat, og alle nutidige broholmere er efterkommere af de hunde, denne eftersøgning tilvejebragte. 


I kan læse meget mere om racen historie på Broholmerselskabets hjemmeside:

https://www.broholmeren.dk/side.asp?ID=72532


Broholmeren ER en stor hund, og hører til blandt gigantracerne. Tæverne er ca 70 cm høje og vejer 40 - 60 kg, og hannerne er ca 75 cm høje og vejer ca 50 - 70 kg.

 

Af type er den en vogtende gårdhund, men i dag er den mest af alt et højtelsket familiemedlem. De fleste broholmere er meget glade for mennesker og knytter sig meget til familien. De er generelt glade for børn og andre dyr. Rolige og omgængelige, og deres rolige og  majestætiske udstråling kan bare noget og tiltrækker folk.